Anna-Kristiina Kaappola

Sopraano Anna-Kristiina Kaappolan varsin monipuolinen ohjelmisto ulottuu barokista nykymusiikkiin. Sibelius-Akatemiasta valmistunut Kaappola kuuluu Suomen Kansallisoopperan solistikuntaan vuodesta 1997 ja on esiintynyt usein myös Savonlinnan Oopperajuhlilla.
Mm.Kansainvälisen Mary Garden International Singing Competition –kilpailun voitto ja erikoispalkinnot Timo Mustakallio- ja Mirjam Helin -laulukilpailussa.

Kaappola on esiintynyt maailman tärkeimmillä oopperalavoilla, kuten Milanon La Scala, Lontoon Covent Garden, Berliinin ja Hampurin valtionoopperat, Deutsche Oper Berlin, Semperoper Dresden,  New Israeli Opera (Tel Aviv), Pariisi, Nizza, Toulouse, sekä Salzburgin musiikkijuhlat.
2007 Kaappola debytoi New Yorkin Metropolitan Operassa Yön kuningattarena.

Hän on työskennellyt mm.Vladimir Aškenazyn, Riccardo Mutin, Helmuth Rillingin, Leopold Hagerin, Philippe Auguinin, Jos van Immerseelin, René Jacobsin, Leif Segerstamin, Jukka-Pekka Sarasteen ja Esa-Pekka Salosen kanssa.

Viime aikojen ohjelmistoon kuuluvat Thais, Nenä, Taikahuilu ja Mtsenskin kihlakunnan Lady Machbeth Kansallisoopperassa sekä konsertteja mm. Sinfonia Lahden, Oulun ja Helsingin kaupunginorkesterien ja Kansallisoopperan orkesterin solistina.

Olkaa hyvä ja ottakaa meihin yhteyttä, annamme mielellämme lisätietoja ja vastaamme kysymyksiinne.

 

 

Lataa korkearesol. kuva >>

Kuva: Seppo J.J.Sirkka