broman.aRolf Broman, bassobaritoni

Bassobaritoni Rolf Broman on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta pääaineenaan oopperalaulu. Hän oli solistiharjoittelijana Düsseldorfin Deutsche Oper am Rheinissa 2007-2009 ja solistikiinnityksellä 2009-2011.
Hänen opettajinaan Suomessa toimivat mm. Esa Ruuttunen ja Jaakko Ryhänen, yksityisesti hän on opiskellut mm. Franz Grundheberin, Sir Donald McIntyren ja Michael Rhodesin johdolla.

Suomessa Rolf Broman on esiintynyt lukuisissa eri maakuntaoopperoissa sekä Sibelius-Akatemian oopperaproduktioissa: Schaunard (La Bohème) Lahdessa, Masetto (Don Giovanni) Turussa, Svarta Munkenin ja Toivo Kuulan nimiroolit Vaasassa sekä mm. Figaro (Le nozze di Figaro), Publio (La clemenza di Tito) ja Uberto (La serva padrona) Sibelius-Akatemiassa.

Deutsche Oper am Rheinissa Broman lauloi yli kaksikymmentä roolia, esim. Geisterbote (Die Frau ohne Schatten) ja Sarastro (Zauberflöte für Kinder). Tämän lisäksi hän on esiintynyt Saksassa eri kuorojen solistina mm.Bachin Johannes- ja Matteus-passioiden sekä Mozartin Requimin solistina. Syksyllä 2011 Rolf Broman debytoi Suomen Kansallisoopperassa Edward Tellerin roolissa John Adamsin oopperassa Doctor Atomic. Syksyllä 2012 häntä kuultiin siellä Don Carloksen Munkkina.
Kaudella 2012-13 Broman lauloi mm.Helsingin Musiikkitalossa Radion Sinfoniaorkesterin solistina sekä vieraili myös Chemnitzin oopperassa (Meyerbeerin Vasco de Gama).
2013-2016 Rolf Broman oli kiinnitettynä Bonnin oopperan solistikuntaan.

Lataa korkeares.kuva >>

Kuva: Hans Jörg Michel