turunenm_pMatti Turunen, basso

Basso Matti Turunen on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi, opettajinaan Jaakko Ryhänen ja Pekka Kähkönen. Hän on osallistunut Matti Salmisen, Ismo Kallion, Tom Krausen, Eija Tolpon, Hannu Niemelän ja European Voice Teachers Associationin Pariisin Young Professionals Programin mestarikursseille. Yksityisesti Turunen on opiskellut myös Jorma Hynnisen, Jeffrey Goldbergin ja James Vaughnin kanssa.

Suomen Kansallisoopperassa Matti Turunen on ollut kiinnitettynä ensin solistiharjoittelijaksi 2008-2010 ja sen jälkeen laulanut siellä vierailevana solistina.  Vuodesta 2010 hän on vieraillut säännöllisesti myös Savonlinnan Oopperajuhlilla.

Matti Turusen oopperarooleja ovat mm. Sarastro (Mozart: Taikahuilu), Bartolo (Mozart: Figaron häät), Fasolt (Wagner: Reininkulta), Yksikätinen (R. Strauss: Die Frau Ohne Schatten), Tohtori Grenvil (Verdi: La Traviata), Lääkäri (Verdi: Macbeth), Vanha pakana, Sakeri (Rautavaara: Aleksis Kivi), Lewenhaupt (Pacius: Kung Karls Jakt), Rovasti (Bister: Rautatie), Vanginvartija (Puccini: Tosca), Brabanttilainen aatelismies (Wagner: Lohengrin), Toinen filistealainen (Saint-Saëns: Samson et Dalila), Toinen haarniskoitu (Mozart: Taikahuilu). 

Matti Turusta on kuultu solistina mm. Mozartin Requiemissä ja Kruunajaismessussa, Beethovenin IX sinfoniassa, Bachin Johannes-passiossa (Jeesus ja bassosolisti), Dvorakin Requiemissä sekä Händelin Messias-oratoriossa.

Olkaa hyvä ja ottakaa meihin yhteyttä, annamme mielellämme lisätietoja ja vastaamme kysymyksiinne.